Het lichaam van een jonge druzische man, in beslag genomen door Palestijnen in Jenin, is teruggegeven aan zijn familie – Israëlische militairenCNN

Het lichaam van een Israëlische druzische jongeman die door Palestijnse gewapende mannen in Jenin in beslag is genomen, is overgedragen aan zijn familie, zei het Israëlische leger donderdag, eraan toevoegend dat er niets voor terug was gegeven.

“We hebben op geen enkele manier onderhandeld met de schutters die het lichaam hadden”, zei een IDF-woordvoerder tijdens een briefing. “We hebben niets teruggegeven. Ik denk dat ze op een gegeven moment begrepen dat de gevolgen van deze gebeurtenis heel moeilijk zouden zijn geweest voor de Jenin-economie.

Gewapende mannen hadden een ziekenhuis in Jenin bestormd en het lichaam van Tiran Ferro in beslag genomen, die een auto-ongeluk had gehad op de Westelijke Jordaanoever, zeiden de autoriteiten aan beide kanten van het conflict woensdag. De schutters eisten de teruggave van de lichamen van Palestijnen die door Israëlische troepen waren gedood, zeiden ze.

Israël sloot woensdag wegen in en uit Jenin af nadat het lichaam in beslag was genomen, en heropende ze donderdag nadat het was teruggegeven.

De gouverneur van Jenin, generaal-majoor Akram Rajoub, vertelde CNN dat veiligheidsfunctionarissen van de Palestijnse Autoriteit onderhandelingen hadden geleid met de schutters die het lichaam vasthielden.

“De Algemene Inlichtingendienst van de PA had contacten met een van de ontvoerders, wat de terugkeer van het lichaam naar het hoofdkwartier van de Algemene Inlichtingendienst in Jenin mogelijk maakte”, zei Rajoub.

Er is onenigheid over de vraag of Ferro levend of dood was toen schutters zijn ziekenhuiskamer in Jenin binnenvielen en zijn lichaam meenamen.

Ferro’s vader vertelde woensdag aan de Israëlische media dat de tiener nog leefde en van de beademing was gehaald. Maar de gouverneur van Jenin, Akram Rajoub, vertelde CNN dat Ferro dood was toen zijn lichaam werd meegenomen.

Ferro’s vader zei: “Toen we in het ziekenhuis waren, stonden we voor de intensive care. Mijn zoon lag aan de beademing en had een hartslag. Ik was met mijn broer en mijn zoon, plotseling kwam er een bende van 20 gemaskerde mannen gillend de kamer binnen. We stonden erbij en er was niets dat we hadden kunnen doen.

“Ze hebben het lichaam voor mijn ogen ontvoerd”, vertelde Ferro’s vader aan verslaggevers voor de camera.

Maar de gouverneur van Jenin, Rajoub, vertelde CNN dat Ferro dood was toen zijn lichaam werd meegenomen.

De Jenin Brigade, een Palestijnse militante groep gevestigd in het vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever, zei woensdag in een door CNN verkregen verklaring dat het het lichaam van Ferro vasthield en eiste dat Israël alle lichamen zou overhandigen van Palestijnen die door de IDF waren gedood en in Israëls bezit waren. De groep zei ook dat het de staat van paraatheid onder haar leden had verhoogd in afwachting van Israëlische troepen die het Jenin-kamp zouden bestormen.

De Israëlische premier Yair Lapid zwoer woensdag dat “de ontvoerders een hoge prijs zouden betalen” als het lichaam van Tiran’s Ferro niet zou worden teruggegeven: “Israël heeft de afgelopen maanden bewezen dat er geen plaats en geen terrorist is die het niet weet te bereiken.”

Lapid zei dat Ferro donderdag zijn 18e verjaardag zou vieren. Hij was lid van de druzische minderheid, vertelden gemeenschapsleiders aan CNN.

Leave a Comment