Amerikaanse kustwacht redt passagier van Carnival Cruise-schip die als vermist werd opgegeven in Golf van Mexico

(CNN) — In een opmerkelijke daad van dienstbaarheid en geluk is een man die als vermist werd opgegeven van de Carnival Valor in de Golf van Mexico donderdag in het water gevonden en gered, aldus de Amerikaanse kustwacht.

De vermiste passagier werd op het moment van redding gevonden en werd overgebracht naar het wachtende medische noodpersoneel op New Orleans Lakefront Airport, vertelde USCG-onderofficier Ryan Graves donderdag aan CNN.

De man is woensdagavond voor het laatst gezien door zijn zus in een bar aan boord van het Carnival Cruise Line-schip, volgens een verklaring die CNN in handen kreeg van Carnival-woordvoerder Matt Lupoli. De zuster zei dat de man rond 23.00 uur de bar verliet om naar het toilet te gaan en nooit meer terugkeerde naar zijn kajuit.

Ze meldde hem donderdag om 12.00 uur als vermist, aldus de verklaring.

“Carnival Valor keerde terug op zijn route om de zoek- en reddingsacties te ondersteunen”, zei Lupoli, en het schip is sindsdien vrijgegeven door de kustwacht en vaart weer richting Cozumel, Mexico. De Carnival Valor had woensdag de haven van New Orleans verlaten.

De kustwacht kreeg donderdag rond 14.30 uur een telefoontje van het cruiseschip en lanceerde een zoekactie met meerdere bemanningen door de lucht en over zee, zei kustwachtluitenant Phillip VanderWeit in een verklaring.

Nadat de man was opgemerkt door een bemanning op een ander schip, hees een vliegtuigbemanning van een MH-60 Jayhawk-helikopter “de man op de helikopter”, zei VanderWeit.

Mike Anderson, een passagier op Carnival Valor, vertelde CNN dat hij donderdag medewerkers zag zoeken naar de passagier.

Anderson zei dat hij aankondigingen begon te horen voor de vermiste passagier om in te checken bij de gastenservice, en “merkte dat de beveiliging de boot begon te doorzoeken met een foto van de vermiste (passagier) in hun telefoons.”

Er werd destijds geen officiële aankondiging gedaan om mensen op de boot te informeren over wat er was gebeurd, zei hij.

Rond 14.00 uur keerde de boot om om terug te keren, zei Anderson. Passagiers kregen te horen dat hun aankomsttijd in hun aanloophaven, Cozumel, vertraging zou oplopen, zei hij. Later op de donderdagavond informeerde een aankondiging via het PA-systeem de gasten dat er een man-over-boord-incident was geweest, maar dat het schip was vrijgegeven van de zoektocht en de reis naar Cozumel hervatte.

CNN’s Dave Alsup, Amanda Jackson en Jose Lesh hebben bijgedragen aan dit rapport.

Leave a Comment