FDA waarschuwt voor het consumeren van bepaalde rauwe oesters die na gemelde ziekten in 13 staten zijn uitgedeeldCNN

De Food and Drug Administration adviseert mensen in 13 staten om bepaalde rauwe oesters uit Zuid-Korea niet te eten nadat ten minste één persoon in Las Vegas ziek is geworden met een virus dat diarree en braken kan veroorzaken.

Het gezondheidsdistrict van Zuid-Nevada informeerde functionarissen over twee clusters van ziekten vanuit een restaurant in Las Vegas, aldus de FDA. Van ten minste één persoon werd bevestigd dat hij een sapovirusziekte had en negen anderen hadden mogelijk dezelfde ziekte. De oesters werden geserveerd op 28 oktober en 5 november.

Volgens het persbericht van de FDA veroorzaken sapovirussen sporadische gastro-enteritis en zijn de meest voorkomende symptomen diarree, braken, misselijkheid en buikpijn.

Symptomen verschijnen meestal binnen 48 uur, aldus de FDA.

“Consumenten, vooral degenen die zwanger zijn of zouden kunnen worden, ouderen en personen met een verzwakt immuunsysteem, die onlangs rauwe oesters hebben gegeten in (13 staten) en vermoeden dat ze voedselvergiftiging hebben, moeten onmiddellijk medische hulp inroepen”, zeiden ambtenaren in de persbericht.

Naast Nevada was het FDA-advies van toepassing op consumenten en verkopers in Alabama, Californië, Florida, Georgia, Maryland, New York, New Jersey, North Carolina, Pennsylvania, South Carolina, Tennessee en Virginia.

De oesters werden op 6 februari geoogst en geëxporteerd door Dai One Food Company, aldus de FDA.

“Het Koreaanse bedrijf heeft ingevroren oesters met halve schelp, ingevroren oester IQF (individueel snel invriezen) en ingevroren oesterblokken teruggeroepen die uit hetzelfde oogstgebied zijn geoogst”, aldus FDA-functionarissen op 6 februari.

Leave a Comment