ApeCoin blokkeert Amerikaanse stakers geografisch, twee Apes worden verkocht voor $ 1 miljoen per stuk, marktplaats gelanceerd

In de Verenigde Staten gevestigde ApeCoin (APE)-houders kunnen staking-beloningen mislopen nadat de VS is toegevoegd aan een lijst met regio’s die geografisch geblokkeerd zijn voor het gebruik van een aanstaande APE-staking-service.

Blockchain-infrastructuurbedrijf Horizen Labs, dat de site bouwt namens de ApeCoin gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), onthulde het nieuws in een update van 24 november met betrekking tot ApeStake.io op Twitter en zei: “helaas, in de huidige regelgeving, we had geen goed alternatief.”

Canada, Noord-Korea, Syrië, Iran, Cuba, Rusland en de door Rusland gecontroleerde gebieden van Oekraïne, de Krim, Donetsk en Loehansk staan ​​ook op de blokkeerlijst.

Er zijn waarschijnlijk manieren om het geografische blok te omzeilen. De update merkte op dat de website slechts een interface is om te communiceren met het op Ethereum gebaseerde open-source smart contract, en dat “verschillende andere” interfaces worden gemaakt door partijen zoals uitwisselingen en gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms.

Prominente Twitter-gebruiker Zeneca verteld hun 312.00 volgers die degenen uit regio’s die geo-geblokkeerd zijn door ApeStake.io nog steeds kunnen inzetten door rechtstreeks met het slimme contract te communiceren of een andere interface zonder geografische blokkades te gebruiken. Degenen in geblokkeerde regio’s kunnen ook een VPN gebruiken om hun locatie te vervalsen.

De beslissing om Amerikaanse gebruikers te blokkeren was waarschijnlijk het gevolg van het onderzoek in oktober door de Securities and Exchange Commission (SEC) naar APE-maker Yuga Labs. De toezichthouder onderzoekt of de nonfungible tokens (NFT’s) van het bedrijf meer als effecten werken en vervolgens de federale wetten overtreden.

Twee Bored Ape NFT’s worden elk voor bijna $ 1 miljoen verkocht

Ondertussen halen sommige Bored Apes nog steeds hoge prijzen op, zelfs tijdens de diepten van de cryptowinter. Een NFT uit de vlaggenschip Bored Ape Yacht Club (BAYC)-collectie van Yuga Labs werd op 23 november verkocht voor 800 Ether (ETH), of bijna $950.000.

BAYC #232 werd verkocht aan de pseudonieme NFT-verzamelaar Keungz – die schijnbaar meerdere Yuga Labs NFT’s heeft, volgens hun OpenSea-profiel – door Deepak Thapliydal.

Thapliydal is de CEO van Web3-infrastructuurbedrijf Chain en verwierf bekendheid door het behalen van de Guinness World Records voor het kopen van het “duurste NFT-verzamelobject” na de aankoop van CryptoPunk #5822 voor 8.000 ETH, of $ 23,7 miljoen, op 12 februari.

De verkoop van BAYC #232 werd op de voet gevolgd door een andere op 24 november voor BAYC #1268 tussen twee niet-geïdentificeerde portefeuilles voor 780 ETH, of bijna $ 940.000 op het moment van verkoop.

De verkopen zijn aanzienlijk, aangezien de NFT’s ver boven de huidige bodemprijs voor de collectie werden verkocht, die de afgelopen maanden is gedaald.

Volgens gegevens van NFT Price Floor is de minimumprijs voor een Bored Ape op het moment van schrijven iets minder dan 63 ETH, of ongeveer $75.600, en is 80% lager in Amerikaanse dollars dan het hoogste punt ooit van 144,9 ETH op 1 mei. , of meer dan $ 391.000 op dat moment.

ApeCoin DAO lanceert marktplaats

De door de gemeenschap geleide DAO, bestaande uit ApeCoin-houders, heeft zijn eigen marktplaats gelanceerd om NFT’s van het Yuga Labs-ecosysteem te kopen en verkopen.

De toepasselijk genaamde ApeCoin Marketplace, gebouwd door NFT-infrastructuurbedrijf Snag Solutions, werd gelanceerd op 24 november en ondersteunt transacties van de BAYC, Mutant Ape Yacht Club, Bored Ape Kennel Club en Otherdeed NFT-collecties.

In een Twitter-thread van 24 november zei de CEO van Snag Solutions, Zach Heerwagen, dat de markt “unieke functies bevat”, specifiek voor NFT-gemeenschappen, waaronder de mogelijkheid om APE in te zetten.

De markt “respecteert royalty’s en verlaagt de vergoedingen aanzienlijk”, aldus Heerwagen. Een deel van 0,25% van elke verkoop wordt bewaard in een portemonnee met meerdere handtekeningen en wordt gebruikt om DAO-initiatieven te financieren.

Verwant: De industrie spreekt zijn vertrouwen uit in de NFT-ruimte te midden van de ineenstorting van de FTX

De ondersteuning van de marktplaats voor royalty’s komt omdat sommige andere NFT-marktplaatsen, zoals de op Solana gebaseerde Magic Eden en op Ethereum gebaseerde LooksRare, standaard zijn gestopt met het afdwingen van royalty’s voor makers.

Anderen, zoals OpenSea, zijn doorgegaan met het afdwingen van royalty’s en hebben zelfs een tool ontwikkeld om NFT-makers te helpen bij het on-chain afdwingen van royalty’s, waardoor ze de verkoop van hun NFT’s op royaltyvrije marktplaatsen op de zwarte lijst kunnen zetten.