Rusland heeft mogelijk binnenkort geen soldaten en wapens meer

  • Boris Johnson vertelde Europese media dat Rusland binnenkort zonder wapens en soldaten zou kunnen komen te zitten.
  • De Britse inlichtingendienst over de oorlog in Oekraïne suggereert dat Rusland zijn ‘voorwaartse dynamiek’ zou kunnen verliezen, aldus Johnson.
  • Johnson zei dat hij van plan is de G7 te vragen Oekraïne te helpen bij een tegenoffensief met meer uitrusting.

De Britse premier Boris Johnson zei deze week dat hij gelooft dat Rusland binnenkort het momentum zal verliezen in zijn oorlog met Oekraïne.

In een toespraak tot de Duitse krant Sueddeutsche Zeitung zei Johnson dat hij dacht dat het leger van de Russische president Vladimir Poetin zware verliezen aan soldaten en uitrusting leed, alleen maar om terrein te winnen in de Donbas-regio van Oekraïne.

Onder verwijzing naar inlichtingenrapporten van de Britse strijdkrachten, vertelde Johnson aan de krant dat hij geloofde dat de Russische aanval op Oekraïne de komende maanden waarschijnlijk aan kracht zou verliezen.

“Onze defensie-inlichtingendienst is echter van mening dat Rusland in de komende maanden op een punt kan komen waarop er geen momentum meer is omdat het zijn middelen heeft uitgeput”, zei hij per Sueddeutsche Zeitung.

“Dan moeten we de Oekraïners helpen om de dynamiek om te keren. Ik zal hiervoor pleiten op de Group of Seven-top”, zei hij tegen de krant.

Johnson vertelde de Sueddeutsche Zeitung ook dat hij het belangrijk vond dat het Oekraïense leger wordt ondersteund bij het lanceren van een tegenoffensief als het daartoe in staat is.

“Dit is hun crisis. Ze zijn het slachtoffer van Poetins agressie, ze moeten beslissen wat ze willen doen. Maar het is absoluut duidelijk of je naar Oekraïne gaat, als je met de Oekraïners praat, en als je praat met [Ukrainian President Volodymr] Zelensky. je zult wegkomen met de overweldigende mening dat de Oekraïners hun territorium niet zullen afstaan”, zei hij tegen de krant.

Johnson voegde eraan toe dat hij dacht dat een overwinning voor Oekraïne zou inhouden dat Russische troepen zouden worden verdreven uit de gebieden die ze waren binnengevallen en dat Oekraïne “de status-quo zou herwinnen” vóór de invasie op 24 februari, aldus de Sueddeutsche Zeitung.

“Oekraïne moet winnen, daar zijn we het over eens. De eenheid van het Westen is veel opvallender dan de verdeeldheid”, zei Johnson tegen de outlet.

Inlichtingen uit het VK hebben gesuggereerd dat Rusland binnenkort moeite zal hebben om voldoende militair materieel te produceren om een ​​langdurig conflict in Oekraïne aan te wakkeren.

De Oekraïense troepen zijn momenteel verwikkeld in een kritiek gevecht in de Donbas. In juni schatte Oekraïne dat Rusland 10 tot 15 keer meer artillerie had dan zijn troepen, en riep het Westen op om meer wapens te sturen. Rapporten hebben ook melding gemaakt van een groeiend aantal deserteurs onder Oekraïense troepen.

Eerder deze maand vertelde een hoge Amerikaanse functionaris ook aan The Washington Post dat Rusland waarschijnlijk binnen enkele weken de controle over Oost-Oekraïne zou krijgen nadat het zijn militaire inspanningen in de Donbas had verdubbeld.

Leave a Comment