Frankrijk wordt geconfronteerd met een nieuwe COVID-19-golf – Franse vaccinatiechef

Mensen, die beschermende gezichtsmaskers dragen, lopen onder de arcades van de Rue de Rivoli in Parijs, Frankrijk, 11 februari 2022. REUTERS/Sarah Meyssonnier

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

PARIJS, 22 juni (Reuters) – Frankrijk wordt geconfronteerd met een nieuwe golf van COVID-19-infecties, aangewakkerd door nieuwe varianten van de ziekte, zei de Franse vaccinatiechef Alain Fischer woensdag, aangezien de dagelijkse nieuwe gevallen de dag ervoor een piek van bijna twee maanden bereikten op meer dan 95.000.

Sprekend op France 2-televisie zei hij dat er geen twijfel bestond dat er opnieuw een toename van de pandemie in het land was, eraan toevoegend dat hij persoonlijk voorstander was van het opnieuw invoeren van het verplichte gezichtsmasker in het openbaar vervoer.

“De vraag is: ‘welke intensiteit heeft deze golf?'” zei Fischer.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Andere Europese landen, met name Portugal, zien ook een toename, vanwege twee nieuwe Omicron-subvarianten BA.4 en BA.5, die volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding waarschijnlijk dominant zullen worden in de regio. Lees verder

De varianten lijken geen hoger risico op ernstige ziekte te hebben dan andere vormen van Omicron, maar omdat ze iets besmettelijker zijn dan de laatste, zou dit kunnen leiden tot een toename van ziekenhuisopnames en sterfgevallen, aldus het ECDC. Lees verder

Er is traditioneel een vertraging van twee weken tussen gevallen en ziekenhuisopnametrends en vervolgens een vergelijkbare vertraging met betrekking tot COVID-sterfgevallen.

Nieuwe infecties zijn sinds eind mei gestaag gestegen in Frankrijk, waarbij het zevendaags voortschrijdend gemiddelde van dagelijkse nieuwe gevallen bijna verdrievoudigde tussen het cijfer van 27 mei van 17.705 en de 50.402 van dinsdag.

Toch is dat totaal nog steeds zeven keer lager dan het record van 366.179 aan het begin van het jaar.

Het aantal mensen dat voor de ziekte in het ziekenhuis werd opgenomen, daalde zaterdag tot een dieptepunt in zes maanden van 13.876, maar het is de afgelopen drie dagen met 458 gestegen tot 14.334, een record van bijna drie weken.

Het Franse COVID-dodental is dinsdag in 24 uur met 56 gestegen tot 149.162.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Myriam Rivet en Benoit Van Overstraeten; Bewerking door William Maclean

Onze normen: de Thomson Reuters Trust Principles.

Leave a Comment