Man van Pelosi aangeklaagd voor rijden onder invloed van auto-ongeluk in Californië

Paul Pelosi, de echtgenoot van House Speaker Nancy Pelosi, is beschuldigd van alcoholgerelateerde misdrijven in verband met een auto-ongeluk in Napa County, Californië, in mei, zei het Napa County District Attorney’s Office donderdag.

De aanklachten omvatten rijden onder invloed van alcohol die letsel veroorzaakt, en rijden met een alcoholpromillage van 0,08 procent of hoger en het veroorzaken van letsel, aldus openbare aanklagers.

Een bloedmonster genomen van Mr. Pelosi meer dan twee uur na de crash had een bloedalcoholgehalte van 0,082 procent, aldus het kantoor.

Het kantoor zei dat de straf voor de aanklachten een minimum van vijf dagen gevangenisstraf en een proeftijd van maximaal vijf jaar omvat. Mr. Pelosi, 82, zal op 3 augustus voorgeleid worden in het Superior Court van Napa County.

“Volgens de Californische wet kunnen deze aanklachten worden ingediend als een misdrijf of misdrijf”, zei Allison Haley, de officier van justitie, in een verklaring. “Op basis van de omvang van de verwondingen die het slachtoffer had opgelopen, heeft de officier van justitie aangifte gedaan van misdrijf. Deze beslissing is in overeenstemming met de manier waarop ons kantoor deze gevallen met vergelijkbare verwondingen behandelt.”

Een woordvoerder van Pelosi weigerde donderdag commentaar te geven. Een woordvoerder van mevrouw Pelosi zei in mei dat de spreker geen commentaar zou geven op de “privékwestie”, die plaatsvond terwijl ze aan de oostkust was.

Op 28 mei reed de heer Pelosi in een Porsche uit 2021 en probeerde hij State Route 29 over te steken toen zijn auto om 22:26 uur werd aangereden door een ander voertuig, een jeep, volgens een rapport van de California Highway Patrol.

De verklaring van mevrouw Haley maakte de aard van eventuele verwondingen niet duidelijk. De California Highway Patrol had gezegd dat er geen waren. Noch mevrouw Haley, noch de California Highway Patrol konden donderdag laat worden bereikt.

De heer Pelosi en mevrouw Pelosi hebben een wijngaard in Napa Valley. Het stel ontmoette elkaar aan de Georgetown University en trouwde in 1963.

Leave a Comment