Republikeinse gouverneurskandidaten maken laatste pitch voor kiezers – NBC Chicago

Een groep kandidaten die dit najaar de kans willen krijgen om het op te nemen tegen de gouverneur van Illinois, JB Pritzker, maken hun laatste pitches voor de kiezers terwijl de staat zich voorbereidt op de allereerste voorverkiezingen in juni.

De laat arriverende voorverkiezing leidde tot een langdurig gevecht tussen kandidaten die tegen Pritzker wilden strijden, waarbij senator Darren Bailey, Aurora-burgemeester Richard Irvin en zakenman Jesse Sullivan allemaal strijden om elke laatste stem bij de verkiezingen van dinsdag.

“Ik denk dat gouverneur Pritzker een waanvoorstelling heeft in alles wat hij doet”, zei Bailey over Pritzker. ‘Hij is een mislukte leider. Wat heeft hij gedaan om ons allemaal te helpen?”

Bailey zou mogelijk de favoriet kunnen zijn om dinsdag de nominatie veilig te stellen, en rijdt hoog na het ontvangen van een goedkeuring van voormalig president Donald Trump in het weekend.

Sullivan, die winst heeft gemaakt in de race en vist op een grote opkomst in de race van dinsdag, vergeleek zichzelf met een andere potentiële presidentskandidaat voor 2024 tijdens zijn laatste pitch voor de kiezers.

“Als je de Ron DeSantis van het Midwesten wilt, ben ik je man”, zei hij tijdens een campagnebijeenkomst.

Zowel Bailey als Sullivan zouden mogelijk voor Irvin kunnen eindigen, die ondanks het ontvangen van een hele reeks spraakmakende goedkeuringen van Republikeinse wetgevers en $ 50 miljoen aan campagnegeld van miljardair Ken Griffin bijna opraakt te midden van een aanval van negatieve advertenties van de Democratische Vereniging van Gouverneurs, evenals van Pritzker zelf.

“Ik denk dat het probleem van burgemeester Irvin was dat hij niet kon beslissen wie hij precies wilde zijn,” zei SIU-professor John Jackson.

Wat Pritzker zelf betreft, hij zal naar alle waarschijnlijkheid dinsdag de Democratische nominatie veiligstellen, maar zijn aandacht is al gericht op de toekomst, aangezien hij nog eens $ 1 miljoen aan advertenties zal uitgeven als onderdeel van een toename van campagneactiviteiten na de verkiezingen .

Volgens functionarissen zal hij dinsdag verschijnen op een bijeenkomst met senator Tammy Duckworth en andere functionarissen.

Pritzker heeft kritiek gekregen voor zijn optreden tijdens recente gebeurtenissen in New Hampshire, waarvan sommige politieke insiders denken dat het een proefballon was voor een mogelijke presidentiële run in 2024.

Voordat de gouverneur echter op dat punt komt, moet hij de verkiezingen van 2022 bijwonen, waarschuwt Jackson.

“Ik denk dat dat een vergissing is, en waarschijnlijk was het leuk om naar New Hampshire te gaan… maar hij moet hier voorbij zien te komen,” zei hij.

Leave a Comment