Eerste geval van apenpokken bevestigd in Minnesota

De gezondheidsafdeling van de staat heeft aangekondigd dat ze het eerste geval van apenpokken in Minnesota hebben geregistreerd.

Het vermoedelijke geval werd gemeld in het Twin Cities-gebied, volgens het Minnesota Department of Health. De man krijgt poliklinische zorg en is niet opgenomen in het ziekenhuis.

Gezondheidsfunctionarissen geloven dat de man die positief testte “waarschijnlijk” het virus heeft opgelopen tijdens een reis naar het buitenland en dat het risico voor het publiek “als laag wordt beschouwd”. Hij was onlangs in Europa geweest voordat hij terugkeerde naar de Verenigde Staten.

“Hoewel de dreiging van apenpokken over het algemeen laag blijft, is het belangrijk dat iedereen zich bewust is van deze ziekte, zodat degenen die risico lopen medische hulp kunnen zoeken en zich snel kunnen laten testen als ze denken dat ze symptomen hebben”, zei de gezondheidscommissaris van Minnesota, Jan Malcolm in een verklaring. .

Leave a Comment