Kamala Harris’ post-Roe opmerkingen in CNN-interview gestraald op Twitter: ‘Dit is meer dan grof’

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Vice-president Kamala Harris gaf maandag een zeldzaam een-op-een-interview met Dana Bash van CNN, nadat het Hooggerechtshof Roe v. Wade ten val had gebracht.

De eerste clips van het interview werden uitgezonden op “The Lead with Jake Tapper”, waar Harris de beslissing van het Hooggerechtshof van vrijdag grotendeels veroordeelde.

“Het hof heeft feitelijk een grondwettelijk recht dat al een halve eeuw wordt erkend, afgepakt van de vrouwen van Amerika. Dat is schokkend. Als je erover nadenkt, in termen van wat dat betekent, in termen van democratische principes, in termen van de idealen waarop we zijn gegrondvest, over vrijheid, over vrijheid’, zei Harris.

Vice-president Kamala Harris spreekt met leden van de pers voordat hij aan boord gaat van Air Force Two op Buffalo Niagara International Airport, zaterdag 28 mei 2022, in Buffalo, NY (AP Photo/Patrick Semansky)

Vice-president Kamala Harris spreekt met leden van de pers voordat hij aan boord gaat van Air Force Two op Buffalo Niagara International Airport, zaterdag 28 mei 2022, in Buffalo, NY (AP Photo/Patrick Semansky)

Ze voegde eraan toe dat ze over deze beslissing “als een ouder” evenals als een vrouw dacht.

KAMALA HARRIS TWEET OVER ABORTUSRECHTEN DIE DOOR LIBERALEN GESLAAGD WORDEN: ‘Letterlijk de belichaming van gedachten en gebeden’

“Weet je, ik dacht erover na als ouder. We hebben twee kinderen van in de twintig, een zoon en een dochter. Ik dacht erover na als peetouder van tieners. Ik zag het als een tante van kleuters ’, zei Harris.

‘En zelf een vrouw,’ voegde Bash eraan toe.

‘En zelf een vrouw, en de dochter van een vrouw, en een kleindochter van een vrouw,’ merkte Harris op.

Deze opmerking werd ronduit bespot op sociale media als een contrast met eerdere progressieve verwarring over wat een vrouw is.

De Amerikaanse vice-president Kamala Harris spreekt over reproductieve rechten tijdens een virtuele ontmoeting met abortusaanbieders in het South Auditorium in het Witte Huis in Washington, DC op 19 mei 2022. (Foto door MANDEL NGAN / AFP) (Foto door MANDEL NGAN/AFP via Getty-afbeeldingen)

De Amerikaanse vice-president Kamala Harris spreekt over reproductieve rechten tijdens een virtuele ontmoeting met abortusaanbieders in het South Auditorium in het Witte Huis in Washington, DC op 19 mei 2022. (Foto door MANDEL NGAN / AFP) (Foto door MANDEL NGAN/AFP via Getty-afbeeldingen)

“Ik ben er vrij zeker van dat ze geen bioloog is”, tweette Nick Fondacaro, hoofdredacteur van Media Research Center, verwijzend naar de eerdere opmerking van Ketanji Brown-Jackson, rechter van het Hooggerechtshof.

Onafhankelijk Women’s Network Director Julie Gunlok grapte: “Oh… dus NU weet iedereen wat een vrouw is. Ik snap het.”

De hoofdredacteur van Townhall.com, Spencer Brown, merkte op dezelfde manier op: “Kamala Harris relativeert haar mening over de Dobbs-uitkomst door uit te leggen dat ze een vrouw is, haar moeder een vrouw en haar grootmoeder een vrouw.”

Later in het interview beweerde Harris dat “iedereen”, inclusief mannen, “iets in gevaar heeft” met de beslissing.

ROE V. WADE UITSPRAAK: CNN HOST SLAMS NAVARRO VOOR HET AANVOEREN VAN SPECIALE BEHOEFTEN MET BETREKKING TOT HET RECHTVAARDIGEN VAN ABORTUS

“Als we erover nadenken, heeft iedereen hier iets mee te maken. Allereerst, als je een ouder bent van zonen, denk er dan eens over na wat dit betekent voor het leven van je zoon en wat dat zal betekenen in termen van de keuzes die hij maakt. zal hebben,” zei Harris.

Twitter-gebruikers vielen deze opmerking ook aan als “grof” en onattent.

Vice-president Kamala Harris zwaait terwijl ze vertrekt na een toespraak op de Tribal Nations-top in het South Court Auditorium op de campus van het Witte Huis, dinsdag 16 november 2021 in Washington.

Vice-president Kamala Harris zwaait terwijl ze vertrekt na een toespraak op de Tribal Nations-top in het South Court Auditorium op de campus van het Witte Huis, dinsdag 16 november 2021 in Washington.
(AP Foto/Patrick Semansky)

‘Je bedoelt alsof ze als vader de verantwoordelijkheid moeten nemen in plaats van te betalen voor een abortus of de moeder van hun kind te dwingen er een te nemen?’ National Review-schrijver Alexandra DeSanctis Marr vroeg.

Hillsdale-radiopresentator Scot Bertram twitterde: “Dit is meer dan walgelijk. Met een veelbetekenende knik en grijns vraagt ​​de vice-president je na te denken over wat het betekent voor het leven van je zoon als hij niet de kans krijgt om de moeder van zijn kind om het in de baarmoeder te doden. Ja, laten we daar eens over nadenken, zullen we?”

College Fix-redactieassistent Christopher White schreef: “Eww. Niet een goede manier om dat probleem te formuleren.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Harris werd eerder dit weekend aangevallen door liberale gebruikers van sociale media vanwege haar foto-tweet die reageerde op de Roe v. Wade-beslissing.

Leave a Comment