Nieuw rapport brengt niet opwindend Samsung Galaxy S23 cameranieuws

Als je niet erg bekend bent met de interne werking van de mobiele technologie-industrie, zal het je misschien verbazen dat een smartphone (of liever drie) waarschijnlijk pas over zeven of acht maanden zal worden onthuld en al de kop na de kop zal halen.

Maar als je eerder een traditionele nieuwscyclus hebt gevolgd die voorafging aan een Samsung-vlaggenschiprelease, zou het bijna kunnen lijken alsof we te weinig weten over de Galaxy S23-familie vergeleken met de S22-serie vorig jaar rond deze tijd, bijvoorbeeld.
Interessant is dat, hoewel we vorige week inderdaad heel weinig konden voorspellen op het gebied van beeldvorming, verschillende recente geruchten mogelijk een aantal belangrijke cameragerelateerde vragen hebben beantwoord. Als we al deze laatste geruchten moeten geloven, zullen de S23 en S23+ elk worden geleverd met een verbeterde selfie-shooter in vergelijking met hun voorlopers, wat duidelijk is niet ingesteld om te verblijven onder het AMOLED-scherm van een van de drie ultra-high-end familieleden.
Misschien nog belangrijker, een nieuw GalaxyClub-rapport (hier vertaald) beweert een… interessant weetje te onthullen over de naar achteren gerichte snappers van de twee bovengenoemde niet-Ultra Galaxy S23-apparaten. Helaas is deze versnapering ook niet erg spannend.

Dezelfde oude zoomactie?

Ja, dames en heren, de “gewone” Galaxy S23 en de S23 Plus zullen naar verwachting (althans voorlopig) vasthouden aan een heeeel vertrouwd klinkende 10MP-telelenssensor uitgerust met geavanceerde 3X optische zoomtechnologie.

Het is natuurlijk nog veel te vroeg om het merk en model van de sensor te kennen, maar het zou ons zeker niet verbazen als Samsung weer de exacte 10 megapixel camera zou gebruiken zoals op de S22 en S22+. Als dat niet het geval blijkt te zijn, zijn bepaalde evolutionaire verbeteringen mogelijk (om nog maar te zwijgen van software-optimalisaties enzovoort), maar hoe dan ook, er zijn vrijwel zeker geen grote upgrades in de pijplijn… in deze afdeling tenminste.

Dat hoeft natuurlijk niet zo tragisch te zijn als het klinkt, zeker niet na de Galaxy S22 en De S22+ verbeterde aantoonbaar een dramatische verbetering van de 64 MP telefotoshooter op de achterkant van de S21 en S21+, die alleen in staat was om 1,1x optische zoom en 3x “hybride” zoom te produceren.

Helaas, de S23, S23+, en de S23 Ultra zijn allemaal getipt om de primaire camera aan de achterzijde van hun directe voorgangers te behouden, waardoor de ultragroothoeklens het enige belangrijke onderdeel is van het hele beeldsysteem van de familie met een (kleine) kans op een echt opmerkelijke upgrade .

In theorie zouden de mysterieuze telelens(sen) van de S23 Ultra ook belangrijke nieuwe technologieën kunnen krijgen en aanzienlijke megapixelsprongen kunnen maken, maar in werkelijkheid lijkt het onwaarschijnlijk dat we meer dan 10 + 10 MP en tot 10x optische zoom zullen krijgen.

Dus welke grote Galaxy S23-veranderingen kun je verwachten?

Hoe graag we ook een glimlach op je gezicht willen toveren en je willen helpen de week duizelig van opwinding te beginnen, we hebben niet veel te melden over het baanbrekende upgradefront… nog niet. Dan weer, met een mooie codenaam zoals “Project Diamond” die helemaal in maart werd onthuld, het S23-trio kan gewoon niet zomaar een iteratieve release zijn met een nieuwe processor onder de motorkap (geen Exynos) en nauwelijks merkbare verbeteringen in de camera- of weergaveafdelingen.

Misschien is dit een “diamant” die uiteindelijk het helderst zal schitteren in termen van batterijduur en/of laadsnelheden. En misschien met de Galaxy S22 FE naar verluidt buiten beeld, de prijsstructuur zal naar beneden worden aangepast, met bijvoorbeeld een “vanille” S23 vanaf $ 700, waarvan we zeker weten dat veel hardcore Samsung-fans meer zouden waarderen dan een betekenisloze megapixel-bult.

Leave a Comment