China snijdt quarantaine voor buitenlandse reizigers af, waardoor Covid-controles worden versoepeld

Al meer dan twee jaar moeten buitenlandse reizigers bij aankomst in China in quarantaine vanwege Covid-beperkingen. Hier afgebeeld op de internationale luchthaven van Peking op 18 juni 2022, wachten passagiers om naar quarantaine-bestemmingen te worden gebracht.

Leo Ramírez | Afp | Getty Images

PEKING – China heeft dinsdag de quarantaineperiode voor internationale reizigers ingekort, een grote stap in de richting van het versoepelen van de Covid-controles die al meer dan twee jaar aanhouden.

Reizigers in het buitenland hoeven bij aankomst op het vasteland van China slechts zeven dagen in quarantaine te gaan in een gecentraliseerde faciliteit, zoals een hotel, zo maakte de National Health Commission dinsdag bekend. Reizigers moeten drie extra dagen thuis doorbrengen voordat ze eropuit kunnen, aldus de commissie.

Voorheen moesten overzeese aankomsten in China doorgaans 14 tot 21 dagen in gecentraliseerde quarantaine doorbrengen, afhankelijk van de stad van binnenkomst en bestemming in het land.

De aankondiging van dinsdag zei ook dat binnen China nauwe contacten van bevestigde Covid-gevallen eveneens slechts zeven dagen in gecentraliseerde quarantaine zouden hoeven door te brengen, gevolgd door drie dagen thuismonitoring van de gezondheid.

Voorheen hadden Covid-gerelateerde isolatievereisten de neiging om minstens 14 dagen te duren.

Het vasteland van China meldde maandag één bevestigd Covid-geval met symptomen – in de zuidelijke provincie Guangdong – en 21 gevallen zonder symptomen. De steden Peking en Shanghai rapporteerden geen van beide categorieën.

Lees meer over China van CNBC Pro

In de afgelopen maanden zijn sommige steden begonnen met het inkorten van de verplichte isolatie.

De hoofdstad Peking had begin mei 10 dagen in gecentraliseerde quarantaine en zeven dagen thuis nodig gehad, een daling van 14 dagen gecentraliseerde quarantaine.

China begon eind maart 2020 zijn grenzen aan te scherpen toen Covid-19 in eigen land onder controle begon te komen en zich snel overzee verspreidde. Covid-19 dook voor het eerst eind 2019 op in de Chinese stad Wuhan.

Leave a Comment