10 mensen – waaronder drie kinderen – zijn omgekomen bij een huisbrand in Pennsylvania, zegt de staatspolitie

De slachtoffers variëren in leeftijd van 5 tot 79 jaar, volgens autoriteiten.

Nescopeck ligt ongeveer 95 mijl ten noordwesten van Philadelphia.

Volgens een openbaar informatierapport van de staatspolitie reageerden de autoriteiten iets voor 03.00 uur vrijdag op de plaats van een brand in een huis met twee verdiepingen. Drie volwassenen kwamen er veilig uit, terwijl de 10 slachtoffers dood binnenin lagen.

“Brandweerlieden probeerden moedig het huis binnen te komen aan de achterkant, maar werden teruggedrongen door grote vlammen en hitte”, zei de staatspolitie luitenant Derek Felsman tijdens een persconferentie op vrijdagochtend.

De slachtoffers werden door de staatspolitie geïdentificeerd als Dale Baker, 19; Ster Bakker, 22; David Daubert sr., 79; Brian Daubert, 42; Shannon Daubert, 45; Laura Daubert, 47; en Marian Slusser, 54. De drie vermoorde kinderen werden geïdentificeerd als twee jongens van 5 en 6 jaar en een meisje van 7.

“We maken gebruik van meerdere afdelingsmiddelen om een ​​grondig en volledig onderzoek naar deze fatale brand te garanderen”, zei Felsman. Het huis is ‘volledig verwoest’ door de brand, aldus de staatspolitie.

Op de vraag of de autoriteiten een strafrechtelijk onderzoek naar de brand voerden, antwoordde Felsman dat “het op dit moment een brandonderzoek is”.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht, vertelde de procureur van Luzerne County, Sam Sanguedolce, aan CNN.

“Als de brandweerlieden vaststellen dat de oorzaak opzettelijk en opruiend is, zouden we een strafrechtelijk onderzoek starten naar brandstichting”, zei hij.

Het Amerikaanse Rode Kruis zei dat het tegemoetkwam aan de behoeften van mensen die door de brand waren ontheemd door financiële steun en andere diensten, waaronder geestelijke gezondheidszorg voor de getroffenen en eerstehulpverleners.

“Terwijl deze situatie zich blijft ontwikkelen, zijn we toegewijd aan de gemeenschap van Nescopeck en zullen we, in samenwerking met lokale en provinciale functionarissen, onze steun en programma’s aanbieden om degenen die door deze tragedie zijn getroffen te helpen”, vertelde het Amerikaanse Rode Kruis Greater Pennsylvania Region aan CNN. in een verklaring.

Liam Reilly van CNN heeft bijgedragen aan dit rapport.

Leave a Comment