Instagram zal binnenkort ultrahoge foto’s testen om overeen te komen met de rollen op volledig scherm

Instagram heeft misschien zijn controversiële herontwerp stopgezet, maar dat betekent niet dat het bedrijf van plan is te stoppen met focussen op inhoud op volledig scherm. Tijdens zijn wekelijkse Ask Me Anything vandaag bevestigde CEO Adam Mosseri dat Instagram “binnen een week of twee” ultrahoge 9:16-foto’s zal gaan testen.

“Je kunt lange video’s hebben, maar je kunt geen lange foto’s op Instagram hebben”, zei Mosseri. “Dus we dachten dat we er misschien voor moesten zorgen dat we beide gelijk behandelen.” Momenteel piekt Instagram rond 4:5 bij het weergeven van verticale afbeeldingen die dienovereenkomstig zijn bijgesneden. Maar door ondersteuning te bieden voor slankere, grotere 9:16-foto’s, kunnen ze het hele scherm vullen terwijl je door de feed van de app bladert.

Het TikTok-achtige herontwerp van Instagram werd door sommige fotografen bekritiseerd vanwege de manier waarop het alle foto’s dwong om onhandig weer te geven in een 9:16-frame. De nieuwe feed voegde ook overlay-gradiënten toe aan de onderkant van berichten, zodat tekst gemakkelijker te lezen zou zijn. Maar dat botste met de oorspronkelijke uitstraling van het werk van fotografen. Hier is een geweldige blik op dat eerste experiment met dank aan Thomas Fitzgerald.

Tijdens de wankele herontwerptest van Instagram met gebruikers, gaf Mosseri meer dan eens toe dat de ervaring op volledig scherm niet ideaal was voor foto’s. Nu zien we dat Instagram nog steeds van plan is om die ultrahoge foto-ervaring te laten zien – maar zonder het over de hele linie te verplichten.

Uit eigen gegevens van het bedrijf bleek dat het herziene ontwerp van Instagram door sommige mensen zo niet werd gewaardeerd dat ze de app minder vaak gingen gebruiken. “Ik denk dat we een grote stap terug moeten doen, ons moeten hergroeperen en uitzoeken hoe we verder willen”, zei hij vorige week in een interview. Instagram heeft ook gezegd dat het het aantal aanbevelingen dat aan gebruikers wordt getoond, zal verminderen totdat het beter is in het selecteren van inhoud die ze echt leuk zullen vinden.

Leave a Comment