Toyota koopt uw ​​teruggeroepen bZ4X EV terug

Toyota riep de bZ4X in juni terug vanwege zorgen dat de wielen van de elektrische cross-over er snel af zouden kunnen vallen, en nu neemt het extra stappen om ontevreden klanten tevreden te stellen en voertuigen van de weg te houden. Electrek heeft vernomen (en Engadget heeft bevestigd) dat Toyota’s Amerikaanse vestiging aanbiedt om de bZ4X terug te kopen. De voorwaarden zullen variëren op basis van uw staat en “bijzondere omstandigheden”, volgens een brief aan klanten.

De automaker schetste een vergoeding voor degenen die nog steeds de EV willen. U kunt gratis in een leenauto blijven rijden, compleet met gratis brandstof voor de tijdelijke auto en stalling voor de bZ4X. U krijgt ook $ 5.000 krediet voor uw lening, lease of volledige aankoopprijs. Er komen ook verlengingen van uw garantie en gratis EVgo-oplaadtijd.

Toyota biedt de terugkoop en andere voordelen “totdat er een remedie beschikbaar is”. De terugroepactie heeft ook betrekking op pre-orders voor Subaru’s broer of zus, de Solterra, hoewel die SUV nog geen Amerikaanse kopers heeft bereikt.

Er is geen melding gemaakt van wanneer of hoe Toyota de bZ4X-wielfout zal oplossen. Dat maakt de situatie moeilijk voor eigenaren. De terugkoop geeft hen de kans om een ​​ander voertuig te kopen in plaats van voor onbepaalde tijd te wachten op een oplossing, maar door tekorten aan auto-industrie kunnen ze ofwel maanden wachten op een vervanging of genoegen nemen met een minder dan ideaal alternatief.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

Leave a Comment