Tesla stelt 25 augustus in als handelsdag voor drie-voor-één gesplitste aandelen

Het logo van autofabrikant Tesla is te zien op een filiaal in Bern, Zwitserland 28 oktober 2020. REUTERS/Arnd Wiegmann

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

5 augustus (Reuters) – Tesla Inc (TSLA.O) zei vrijdag dat de handel in zijn drie-voor-een gesplitste aandelen op 25 augustus zal beginnen, nadat de aandeelhouders van de fabrikant van elektrische voertuigen het voorstel hebben goedgekeurd tijdens zijn jaarlijkse vergadering.

Aandeelhouders van de EV-maker stemden voor raadsaanbevelingen over de meeste kwesties tijdens de jaarlijkse vergadering van het bedrijf op donderdag, waaronder herverkiezing van bestuurders, goedkeuring van een aandelensplitsing, terwijl voorstellen gericht op milieu en bestuur werden afgewezen.

Chief Executive Elon Musk bezit 15,6% van Tesla, volgens gegevens van Refinitiv, na de verkoop van miljoenen aandelen vorig jaar.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Elke geregistreerde aandeelhouder op 17 augustus krijgt een dividend van twee extra aandelen voor elk gehouden aandeel, dat zal worden uitgekeerd na sluiting van de handel op 24 augustus, aldus het bedrijf.

De nieuwe aandelensplitsing komt twee jaar nadat een splitsing van vijf voor één de prijs van het hoogvliegende aandeel binnen het bereik van gewone beleggers heeft gebracht.

Hoewel een splitsing geen invloed heeft op de fundamenten van een bedrijf, kan het de aandelenkoers omhoog stuwen door het voor een groter aantal beleggers gemakkelijker te maken om de aandelen te bezitten.

Tesla-aandelen, die in 2010 debuteerden op $ 17 per stuk, stegen eind jaar na de aandelensplitsing van 2020 tot meer dan $ 1.200, waardoor de marktkapitalisatie van het bedrijf boven $ 1 biljoen kwam.

Tesla-aandelen, die vrijdag 6,6% lager eindigden, zijn dit jaar ongeveer 18% gedaald.

Tijdens de vergadering van donderdag keurden de aandeelhouders nipt een adviesvoorstel goed dat het vermogen van investeerders om bestuurders voor te dragen zou vergroten, met 339,2 miljoen stemmen voor het voorstel en bijna 319 miljoen stemmen tegen.

Het voorstel van aandeelhouders om Tesla te vragen haar inspanningen om rassendiscriminatie en seksuele intimidatie jaarlijks te voorkomen, werd verworpen, met 350,7 miljoen stemmen tegen, tegenover 310 miljoen stemmen voor het voorstel. Lees verder

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Yuvraj Malik in Bengaluru; Bewerking door Maju Samuel

Onze normen: de Thomson Reuters Trust Principles.

Leave a Comment