Tesla’s verkoop van in China gemaakte voertuigen in juli daalt als gevolg van upgrades van de fabriekslijn

Model 3-voertuigen van Tesla, in China gemaakt, worden gezien tijdens een leveringsevenement in de fabriek in Shanghai, China, 7 januari 2020. REUTERS/Aly Song/File Photo

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

SHANGHAI, 9 augustus (Reuters) – Tesla (TSLA.O) verkocht in juli 28.217 auto’s van Chinese makelij, bijna tweederde minder dan een maand eerder, omdat een geplande upgrade van zijn fabriekslijnen in Shanghai de productie verstoorde.

De Amerikaanse autofabrikant exporteerde vorige maand 19.756 Model 3’s en Model Y’s uit China, aldus de China Passenger Car Association (CPCA). In juni verkocht het 78.906 voertuigen en exporteerde het er 968.

Tesla China exporteert doorgaans meer auto’s aan het begin van een kwartaal en richt zich aan het einde meer op de binnenlandse verkoop.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Tesla heeft het grootste deel van zijn productie in de fabriek in Shanghai in juli stopgezet vanwege een upgrade die de wekelijkse productie van de fabriek op ongeveer 22.000 eenheden moet brengen, vergeleken met ongeveer 17.000 in juni, volgens interne memo’s die door Reuters zijn gezien.

De productiestijging in Tesla’s meest productieve productiehub komt nadat productieverliezen tijdens een COVID-lockdown van twee maanden in Shanghai de winstmarge van het bedrijf in het tweede kwartaal hebben geschaad.

De totale verkoop van personenauto’s in China is in juli met 20,1% gestegen ten opzichte van een jaar eerder tot 1,84 miljoen, aldus de CPCA.

De verkoop van elektrische auto’s was in juli goed voor 26,4% van het totaal en steeg met 117,3%, voegde het toe, waarbij de verkoop van plug-inhybrides groter was dan die van puur elektrische auto’s.

De vereniging verwacht nu dat de verkoop van elektrische auto’s voor het hele jaar 6 miljoen eenheden zou kunnen bereiken, meer dan een eerdere schatting van 5,5 miljoen.

BYD (002594.SZ) voerde de EV-spelers aan met 163.042 geleverde auto’s in juli, waarbij plug-in hybrides goed waren voor meer dan de helft van de omzet.

Nio, Xpeng (9868.HK) en Li Auto (2015.HK) leverden respectievelijk 10.052, 11.524 en 10.422 voertuigen.

De verkoop van conventionele hybride auto’s is in juli ook met 81% gestegen ten opzichte van een jaar geleden, met het Japanse Toyota Motor Corp (7203.T) en Honda Motor Co Ltd (7267.T) als leiders in het segment.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Zhang Yan en Brenda Goh; Bewerking door Edwina Gibbs

Onze normen: de Thomson Reuters Trust Principles.

Leave a Comment