LA crash verdachte Nicole Linton heeft eerdere ongelukken: rapport

De verpleegster die wordt beschuldigd van het doden van zes – waaronder een zwangere vrouw en haar ongeboren kind – in een vurig wrak in Los Angeles, heeft volgens een rapport een staat van dienst van auto-ongelukken en een geschiedenis van psychische problemen.

Nicole Lorraine Linton, de 37-jarige reizende verpleegster uit Houston, Texas, die maandag werd getroffen door zes moorden tijdens de crash van 4 augustus, is betrokken geweest bij 13 andere wrakken, meldde de Los Angeles Times.

Aanklagers zeiden dat de eerdere crashes een ongeval met verwondingen in 2020 omvatten waarbij in totaal twee auto’s achterbleven, en dat Linton naar verluidt het gevaar kende dat ze achter het stuur vormde, meldde de krant.

Nicole Linton
Nicole Linton, de verpleegster die wordt beschuldigd van het doden van zes mensen bij een auto-ongeluk in Los Angeles, is naar verluidt betrokken geweest bij 13 andere crashes.
Frederick M. Brown/Daily Mail.com via AP, Pool
De plaats van de vurige crash
Linton blies naar verluidt een rood licht op 90 mph, volgens officieren van justitie.
RMG

De California Highway Patrol, die het onderzoek naar de aanrijding leidt, weigerde dinsdag informatie te verstrekken over het rijgedrag van Linton aan The Post.

De officier van justitie van Los Angeles, George Gascón, weigerde maandag op dezelfde manier de vragen van verslaggevers te beantwoorden over de staat van dienst van de verdachte, daarbij verwijzend naar het lopende onderzoek.

“Daar hebben we het op dit moment niet over”, zei hij.

Nicole Linton
Linton was naar verluidt betrokken bij een crash in 2020 waarbij in totaal twee auto’s achterbleven.
Nicole Linton/LinkedIn
Politie ter plaatse
Onder de slachtoffers van de crash waren de zwangere vrouw Asherey Ryan en haar 11 maanden oude zoon Allonzo.
Jason Armond / Los Angeles Times via Getty Images

Lintons advocaat Halim Dhanidina zei in de rechtbank dat zijn cliënt een geschiedenis heeft van “ernstige geestelijke gezondheidsproblemen” van buiten de staat die in verband kunnen worden gebracht met de aanrijding, maar heeft volgens de Times geen details gegeven.

Aanklagers zeggen dat Linton’s Mercedes afgelopen donderdag een rood licht blies met ongeveer 90 mph, waarbij minstens vijf andere auto’s werden geraakt en er minstens drie in brand werden gestoken op een druk kruispunt in Windsor Hills.

Bij de crash kwamen de 23-jarige Asherey Ryan om het leven, die 8 1/2 maand zwanger was, evenals haar 11 maanden oude zoon Allonzo. Ryan’s vriend, Reynold Lester, werd ook gedood in het wrak. Het gezin was naar verluidt op dat moment op weg naar een prenatale controle.

Politie op de plaats van het ongeval
Linton’s vernietigde auto na de vurige crash op 4 augustus 2022.
Jason Armond / Los Angeles Times via Getty Images

“Een jong gezin werd in een oogwenk vernietigd”, zei Gascón op de persconferentie.

Twee andere vrouwen – die niet publiekelijk zijn geïdentificeerd – kwamen ook om bij de crash.

Met Post-draden

Leave a Comment