Texas Gov. Abbott daagt NYC-burgemeester Adams uit om ‘mijn dag goed te maken’ in migrantenoorlog

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, maakte woensdag gebruik van zijn innerlijke “Dirty Harry” en daagde burgemeester Eric Adams publiekelijk uit om “mijn dag goed te maken” door zijn dreigement door te zetten om New Yorkers te sturen om campagne te voeren tegen zijn herverkiezingsbod.

Abbott beloofde ook om busladingen asielzoekers naar New York City te blijven sturen, en zei dat Adams slechts “een voorproefje” kreeg van wat belegerde grensgemeenschappen in de Lone Star State hebben meegemaakt sinds president Biden aantrad.

Abbotts opmerkingen op Fox News kwamen te midden van zijn aanhoudende vete met Adams over de verhuizing van migranten en slechts enkele uren nadat drie charterbussen die door Abbott waren ingehuurd, bijna 100 migranten hadden afgezet voor de haventerminal in Midtown Manhattan.

De transporten kwamen op de bijna 70 die op vrijdag en zondag arriveerden.

In reactie op Adams’ dreigement dinsdag dat hij “diep overwoog om een ​​buslading New Yorkers te nemen om naar Texas te gaan en wat goed, ouderwets aan de deur te kloppen” tegen Abbott, zei de Republikeinse gouverneur: “Weet je, ik voelen als Clint Eastwood.”

‘Ga uw gang, burgemeester. Maak mijn dag goed”, zei hij.

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, vertelde burgemeester Eric Adams om "maak mijn vader" in reactie op Adams' dreigementen om New Yorkers naar Texas te sturen om campagne te voeren tegen hem.
De gouverneur van Texas, Greg Abbott, zei tegen burgemeester Eric Adams dat hij “mijn dag goed moest maken” als reactie op de dreigementen van Adams om New Yorkers naar Texas te sturen om campagne tegen hem te voeren.
Fox nieuws

De bespotting weergalmde Eastwood’s iconische zin uit de film ‘Sudden Impact’ uit 1983, waarin zijn detectivepersonage ‘Dirty Harry’ uit San Francisco het opneemt tegen een overvaller die een serveerster in een coffeeshop onder schot hield.

Toenmalig president Ronald Reagan beriep zich ook op beroemde wijze op de woorden van Eastwood in 1985, toen hij dreigde zijn veto uit te spreken over “elke belastingverhoging die het Congres zelfs maar zou overwegen te sturen”.

“En ik heb maar één ding te zeggen tegen de belastingverhogers: ga je gang. Maak mijn dag goed”, voegde hij eraan toe.

Abbott zei dat de bussen van migranten Adams geven "een smaak" van wat grenssteden in Texas doormaken.
Abbott zei dat de bussen van migranten Adams “een voorproefje” geven van wat grenssteden in Texas doormaken.
Matthew McDermott

Abbott zei dat er “nauwelijks iets beters voor hem kon zijn” dan dat de Democratische uitdager Beto O’Rourke “geholpen zou worden door een stel New Yorkers”.

“Dat zal niet erg positief worden beoordeeld door de staat Texas”, zei hij.

Abbott beschuldigde ook Adams en gouverneur Kathy Hochul, beide democraten, van “rang hypocrisie” voor het aanvallen van zijn motieven bij het reageren op wat hij het “opengrenzenbeleid” van president Biden noemt.

‘Luister, New York is een toevluchtsoord,’ zei Abbott.

Een bus met migranten uit Texas arriveert op 10 augustus 2022 bij de Port Authority Bus Terminal.
Een bus met migranten uit Texas arriveert op 10 augustus 2022 bij de Port Authority Bus Terminal.
AFP Foto door Yuki IWAMURA / AFP) (Foto door YUKI IWAMURA/AFP via Getty Images Getty Images

“Burgemeester Adams zei dat ze illegale immigranten verwelkomen. En als ze nu eenmaal met de realiteit te maken hebben, zijn ze plotseling van slag en kunnen ze het niet aan.”

Abbott voegde toe: “Ze krijgen nu een voorproefje van waar we mee te maken hebben … de uitdagingen waarmee Texas elke dag te maken heeft.”

“Pas als ze dat zien, zal het ministerie van Biden zich moeten realiseren dat de regering-Biden eindelijk de wetten moet gaan handhaven die door het Congres zijn aangenomen en die de grens beveiligen”, zei hij.

Migranten die uit de bus stappen in Manhattan nadat ze uit Texas zijn verdreven.
Migranten die uit de bus stappen in Manhattan nadat ze uit Texas zijn verdreven.
Foto door YUKI IWAMURA/AFP via Getty Images

Adams reageerde tijdens een niet-gerelateerde persconferentie in de middag in Queens en zei over Abbott: “Ik weet dat hij denkt dat hij Clint Eastwood is, maar dat is hij niet.”

“Hij is een anti-Amerikaanse gouverneur die echt ingaat tegen alles waar we voor staan”, reageerde Adams op een vraag van The Post.

“En ik ga al het mogelijke doen om ervoor te zorgen dat Texanen, de mensen van Texas, beseffen hoe schadelijk hij is voor ons wereldwijd.”

Adams noemde Abbott toen een ‘wereldwijde schande’.

‘Omdat dit niet is wat wij als Amerikanen doen’, zei de burgemeester.

‘Wij allemaal – en ik weet zeker dat als hij in zijn afstammingslijn gaat, hij ergens vandaan kwam. En als zijn voorouders werden behandeld zoals hij deze asielzoekers en migranten behandelt, dan zou hij niet zijn waar hij nu is.”

De burgemeester zei dat “zonder de juiste coördinatie” de stad “niet in staat was om mensen op één locatie te ontvangen en hen de ondersteuning te geven die ze verdienen … maar vaak komen ze terecht bij onze opvangcentra.”

Adams deed ook een beroep op New Yorkers om de migranten te helpen en zei: “Als iemand in de stad iemand ziet die volgens hen hulp nodig heeft, vragen we hen om hen te wijzen en door te verwijzen naar de opvangcentra.

Er was een man te zien die geld aan de migranten overhandigde toen ze woensdag uit de bus stapten.
Er was een man te zien die geld aan de migranten overhandigde toen ze woensdag uit de bus stapten.
Georgette Roberts

De regering-Biden beëindigde maandag stilletjes het immigratiebeleid van het Trump-tijdperk “Blijf in Mexico” – en maakte de weg vrij voor mogelijk tienduizenden meer migranten om de VS binnen te komen en hier te blijven terwijl hun asielaanvragen worden verwerkt.

Het Department of Homeland Security kondigde aan dat het asielzoekers niet langer zou inschrijven voor het Migrant Protection Protocols (MPP)-programma – dat de afgelopen drie jaar ongeveer 70.000 mensen terug naar het zuiden van de grens dwong om hun immigratiehoorzittingen af ​​te wachten.

Abbott, die in april begon met het sturen van migranten naar Washington, zei dat “ons doel is om, ten eerste, onze lokale gemeenschappen te helpen en daarbij nog meer bussen naar New York, naar DC en misschien zelfs naar andere gemeenschappen te sturen om de uitdaging te verlichten. waar we mee te maken hebben.”

Bovendien zei Abbott dat hij “door wilde gaan met het aan de kaak stellen van deze nationale catastrofe veroorzaakt door president Biden”.

Leave a Comment