Ons droomhuis van $ 3 miljoen is niet af dankzij de prijsstijging van COVID

Wat kost het echt om een ​​droomhuis te bouwen? Tegenwoordig kost het veel tijd, grote kopzorgen en veel dollars boven het oorspronkelijke budget – allemaal dankzij krachten buiten de controle van de huiseigenaren.

In 2018 verhuisde het echtpaar Carrie en Nate LaChance – van wie de eerste een Instagram-model is met 1,1 miljoen volgers – vanuit Orlando naar de omgeving van Dallas en kocht een stuk grond aan het meer voor $ 260.000. Hun doel: een ‘Castle’-huis van $ 3 miljoen bouwen waarvan de bouw in 2020 begon en waarvan Carrie het proces op Instagram documenteerde – zoals het baanbrekende en de selectie van een oogverblindende 24-karaats gouden gootsteen. Ze hoopten zelfs dat er een fitnessruimte en een bioscoop in zouden passen.

De Washington Post meldt dat het huis van het stel vier jaar na de oprichting nog steeds niet af is. Dankzij een hele reeks uitdagingen, waaronder tekorten aan arbeidskrachten uit het pandemische tijdperk en snafus in de toeleveringsketen – en niet te vergeten de Russische invasie van Oekraïne – heeft het huis geen omhulsel van “Silver Mist” blauwe zandsteen, noch zijn ramen, en de kosten zijn gestegen met honderdduizenden dollars. Hout en spijkers kostten bijvoorbeeld meer dan iemand had verwacht. Bovendien haalden ze afgelopen herfst $ 100.000 extra op voor onverwachte kosten; tegen het einde van het jaar waren die fondsen opgedroogd.

Carrie en Nate LaChance gingen op pad om hun droomhuis in de regio Dallas te bouwen, totdat meerdere factoren van COVID en de Russische oorlog tegen Oekraïne hun droom om daar te wonen aan de horizon houden.
Carrie en Nate LaChance gingen op pad om hun droomhuis in de regio Dallas te bouwen, totdat meerdere factoren van COVID en de Russische oorlog tegen Oekraïne hun droom om daar te wonen aan de horizon houden.
The Washington Post via Getty Images
Tot op de dag van vandaag blijft het kasteel onvoltooid.
Tot op de dag van vandaag blijft het kasteel onvoltooid.
The Washington Post via Getty Images
Het stel heeft te maken gehad met oplopende kosten en weet niet wanneer ze kunnen intrekken.
Het stel heeft te maken gehad met oplopende kosten en weet niet wanneer ze kunnen intrekken.
Facebook
Carrie is een Instagram-model met meer dan 1 miljoen volgers.
Carrie is een Instagram-model met meer dan 1 miljoen volgers.
Instagram /@carrielachance

“Het was als een kettingreactie”, vertelde Joshua Correa, de bouwer van LaChances en eigenaar van Divino Homes, aan de outlet. “Iedereen begon meer te vragen – voor alles.”

Correa voegde eraan toe dat het bouwen van een basiswoning vijf maanden in beslag nam – nu is het minstens het dubbele – en hij moet onder meer weken van tevoren arbeiders boeken om beton te storten. Nog een ergernis: hij vertelde de Washington Post dat de houten planken van het paar die nodig waren voor de houten lijst van het kasteel, het hout drie maanden van tevoren moesten bestellen.

De krant merkt op dat met name hout tijdens het grootste deel van COVID te maken heeft gehad met vreselijke problemen in de toeleveringsketen, waarbij Correa zegt dat de prijzen voor hout sinds 2020 bijna zijn verdubbeld. Nog erger: hogere gasprijzen, vooral sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen.

Garret Cockrell, wiens Big D Lumber het hout van het paar leverde, vertelde de outlet dat hij tijdens COVID elke dag 100 telefoontjes kreeg van aannemers die houtproducten probeerden te bemachtigen. Hij werd gedwongen nieuwe klanten af ​​te wijzen – en zijn kosten zijn verdubbeld, vooral met betrekking tot brandstofkosten.

De prijzen zijn doorgesijpeld naar de LaChances. Hun aanvankelijke budget voor hout was $ 105.000; vanaf juni 2022 is dat bedrag gestegen tot $ 177.000.

Joshua Correa heeft de problemen met de toeleveringsketen en een tekort aan arbeidskrachten gevoeld - en het sijpelt door naar zijn klanten, de LaChances.
Joshua Correa heeft de problemen met de toeleveringsketen en een tekort aan arbeidskrachten gevoeld – en het is doorgesijpeld naar zijn klanten, de LaChances.
The Washington Post via Getty Images
Als Carrie bij haar intrekt, wanneer die dag komt, wil ze kijken "Game of Thrones" in de thuisbioscoop.
Wanneer Carrie bij haar intrekt, wanneer die dag komt, wil ze ‘Game of Thrones’ in de thuisbioscoop kijken.
Instagram / @carrielachance

Ondertussen werden de kosten van de Silver Mist-steen oorspronkelijk geraamd op $ 27.500 – in juni stegen de kosten tot $ 39.000. Maar met vertragingen is de steen, die afkomstig was uit een steengroeve in Oklahoma die zelf kampt met arbeidstekorten, nog steeds niet langs de buitenkant van de structuur geïnstalleerd.

Apparaten hebben een extra dosis moeite toegevoegd, deels als gevolg van leveranciers die te maken hebben met chiptekorten, waardoor huishoudelijke nietjes moeilijker te krijgen zijn. Het paar bestelde bijvoorbeeld hun koelkast in september 2021 – en het zal hen pas in maart 2023 bereiken. Ze hadden een totaal aanvankelijk budget van $ 65.000 voor hun benodigde apparaten, waarvan het bedrag twee maanden geleden $ 78.000 bedroeg.

Er is geen woord over wanneer de bouw van het huis zal plaatsvinden, waarvan de structuur wordt gekenmerkt door verschillende torentjes, maar het paar blijft hoopvol – en de bouw gaat door. Carrie merkte zelf op dat de ontwerpplannen na zoveel tijd in de bouw zijn veranderd. Dat geldt ook voor een gouden kleurenschema van een witte.

“Hoe langer je aan dingen denkt, denk je, ‘misschien wil ik dit binnen’,” vertelde ze de krant.

Toch vertelde het stel aan de krant dat ze al weten wat ze hun eerste nacht daar gaan doen: een ‘Game of Thrones’-marathon in hun thuisbioscoop.

Leave a Comment