Futures dalen omdat zwakke Chinese gegevens zorgen voor vertragingsangst

Handelaren werken op de vloer van de New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, VS, 22 juni 2022. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

  • Futures uit: Dow 0,53%, S&P 0,54%, Nasdaq 0,39%

15 aug (Reuters) – De Amerikaanse aandelenindexfutures daalden maandag, op basis van signalen van de wereldwijde markten, nadat zwakke economische gegevens uit China de vrees voor een economische vertraging in de op een na grootste economie ter wereld opnieuw deden oplaaien.

De centrale bank van China verlaagde de belangrijkste rentetarieven om de vraag te stimuleren, aangezien uit gegevens bleek dat de economie in juli onverwacht vertraagde, waarbij de fabrieks- en winkelactiviteit onder druk stond door het nul-COVID-beleid van Peking en een vastgoedcrisis. Lees verder

Megacap-groei- en technologieaandelen zoals Apple Inc (AAPL.O) en Amazon.com Inc (AMZN.O) daalden elk 0,5% in de handel voor de bel, terwijl banken ook lager stegen na zes opeenvolgende weken van winsten.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

De olieaandelen Exxon Mobil Corp (XOM.N), Chevron Corp (CVX.N), Halliburton Co (HAL.N) en Marathon Oil Corp (MRO.N) daalden tussen 1,6% en 3,3% doordat de prijs van ruwe olie kelderde door zorgen over de vraag in China, ‘s werelds grootste importeur van ruwe olie.

Om 06:37 uur ET daalden de e-mini’s van Dow met 179 punten of 0,53%, de e-mini’s van de S&P 500 daalden met 23,25 punten of 0,54% en de Nasdaq 100 e-mini’s daalden met 52,5 punten of 0,39%.

Wall Street is de afgelopen weken gestegen, waarbij de benchmark S&P 500-index dit jaar meer dan de helft van zijn verliezen heeft teruggewonnen toen het optimisme terug in de markten sijpelde na gegevens die de hoop wekten dat de Amerikaanse Federal Reserve een zachte landing voor de economie kan bereiken.

De S&P 500 en de Nasdaq boekten vrijdag hun vierde opeenvolgende week van winsten, zelfs toen Fed-functionarissen de verwachtingen dat de centrale bank haar renteverhogingen eerder dan verwacht zal beëindigen, terugdrongen, en economen waarschuwden dat de inflatie in de komende maanden zou kunnen terugkeren.

Traders zien een bijna gelijke kans dat de Fed de rente in september met 50 basispunten of 75 basispunten verhoogt. FEDWATCH

Ondertussen daalden de in de VS genoteerde aandelen van de Canadese mijnwerker Turquoise Hill Resources Ltd met 26% bij het afwijzen van een aanbod van meerderheidsaandeelhouder Rio Tinto Ltd (RIO.AX), (RIO.L) om het 49%-belang te kopen dat het nog niet bezit voor $ 2,7 miljard. Lees verder

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Bansari Mayur Kamdar in Bengaluru; Bewerking door Shounak Dasgupta

Onze normen: de Thomson Reuters Trust Principles.

Leave a Comment