‘Doomsday’-moeder Lori Vallow lacht in de rechtbank als advocaten verzoeken om wijziging van de aanklacht

“Doomsday” moeder Lori Vallow was een en al glimlach in de rechtszaal dinsdag toen haar advocaten een rechter vroegen om de zaak terug te sturen naar een grand jury vanwege de “verwarrende” aanklacht.

De advocaten van Vallow, die ervan wordt beschuldigd twee van haar kinderen te hebben vermoord en hun socialezekerheidsuitkeringen te hebben gestolen, zeiden ook tegen een rechter dat ze “gewoon een eerlijk proces willen” tijdens de hoorzitting in een rechtszaal in Idaho.

De 49-jarige moeder en haar man Chad Daybell, 52, pleiten niet schuldig aan moord, samenzwering en grote diefstallen in verband met de dood van de 7-jarige Joshua “JJ” Vallow en de 17-jarige in 2019 Tylee Ryan.

Vallow’s advocaten vroegen de rechter dinsdag om haar samenzwering tot moord en samenzwering tot diefstal te scheiden, met het argument dat ze een jury in verwarring zouden kunnen brengen.

“Ik heb er moeite mee dat de staat zegt: ‘Hé, we kunnen al deze dingen in één samenzweringsaanklacht samenvatten’, en zolang ze een van deze samenzweringen vinden, wordt aan de samenzwering voldaan,” zei advocaat John Thomas tijdens de procedure van dinsdag, Dat meldt Fox News. “Zo heeft het niet zoveel zin.”

Een van de aanklachten wegens samenzwering werd ingediend omdat het paar van plan was de dochter van Vallow te vermoorden en de socialezekerheidsuitkeringen te stelen die het kind ontving omdat haar vader was overleden. De andere aanklacht van samenzwering is hetzelfde, maar in verband met de dood van haar zoon.

Joshua Vallow, links, en Tylee Ryan, rechts.
Vallow en haar man worden beschuldigd van het doden van haar kinderen, Joshua Vallow, links, en Tylee Ryan, rechts.
AP

“De samenzwering om moord te plegen en de samenzwering om grote diefstal te plegen zijn twee afzonderlijke samenzweringen,” vervolgde Thomas. “Wij geloven dat het voor een jury verwarrend zou zijn om erachter te komen aan welke elementen is voldaan, wanneer aan de elementen is voldaan en in welke mate aan de elementen is voldaan.”

De aanklager voerde ondertussen aan dat de beschuldigingen helemaal niet verwarrend waren.

“Eén was om Tylee Ryan te vermoorden en het socialezekerheidsgeld te stelen dat haar was toegewezen, en één was om JJ Vallow te vermoorden en de socialezekerheidsfondsen die aan hem waren toegewezen te stelen en te innen”, zei aanklager Rob Wood. “We geloven dat de jury zal ontdekken dat er een overeenkomst was, dat ze ermee instemden om deze twee misdaden te plegen.”

Rechter Steven Boyce zei dat hij de argumenten zou overwegen en later een beslissing zou nemen.

Lori Vallow Daybell zit tussen haar advocaten in voor een hoorzitting in het Fremont County Courthouse in St. Anthony, Idaho.
De advocaten van Vallow Daybell verzochten om gescheidenheid van haar samenzweringsaanklachten.
AP

De kinderen van Vallow zijn in 2019 verdwenen en het echtpaar heeft ze nooit als vermist opgegeven en weigerde rechercheurs te helpen bij hun onderzoek nadat familieleden hadden gemeld dat de kinderen al maanden niet waren gezien.

Het echtpaar vluchtte naar Hawaï waar ze werden gearresteerd in verband met de verdwijning van de kinderen.

De verbrande lichamen van beide kinderen werden uiteindelijk gevonden in een geïmproviseerd graf in de buurt van Vallow’s huis op het platteland van Idaho.

Advocaten van de ‘sektemoeder’, die onschuldig heeft gepleit, voerden aan dat ze mentaal ongeschikt was om te worden berecht, maar ze werd bekwaam geacht om terecht te staan ​​op de beschuldigingen tegen haar nadat ze 11 maanden in een psychiatrisch ziekenhuis had doorgebracht.

Vallow en haar man trouwden slechts twee weken nadat de ex-vrouw van Chad Daybell onverwacht stierf. Hoewel de dood naar verluidt een natuurlijke dood was, werd het lichaam later opgegraven door onderzoekers.

Vallow wordt bovendien beschuldigd van samenzwering om haar vierde echtgenoot, Charles Vallow, te vermoorden, die naar verluidt in Arizona werd doodgeschoten door haar broer, Alex Cox. Cox stierf later een natuurlijke dood.

Met paaldraden

Leave a Comment