Wall St valt terwijl groeiaandelen dalen, Target weegt op retailaandelen

Handelaren werken op de vloer van de New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, VS, 15 augustus 2022. REUTERS/Brendan McDermid

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

  • Amerikaanse detailhandelsverkopen gelijk in juli; kernverkopen stijgen
  • De kwartaalwinst van Retailer Target zakt ineen
  • Indexen omlaag: Dow 0,57%, S&P 0,79%, Nasdaq 1,17%

17 aug (Reuters) – De belangrijkste indices van Wall Street daalden woensdag met groeiaandelen die onder hernieuwde druk stonden, aangezien de obligatierendementen voor enkele minuten na de vergadering van de Federal Reserve in juli stegen, terwijl zwakke resultaten van Target de detailhandelssector naar beneden sleepten.

De detailhandelsinkomsten waren deze week tot nu toe gemengd, waarbij Target Corp (TGT.N) met 2% daalde na melding te maken van een daling van 90% in kwartaalwinsten, aangezien de door inflatie getroffen klanten de uitgaven aan discretionaire goederen beknotten. Lees verder

De S&P 500-retailsector (.SPXRT) daalde 1,2%, na een sprong van 1,9% in de vorige sessie over bemoedigende kwartaalresultaten van Walmart Inc (WMT.N) en Home Depot Inc (HD.N).

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Gegevens toonden aan dat de detailhandelsverkopen in de VS in juli onveranderd waren, aangezien de dalende benzineprijzen op de ontvangsten bij tankstations wogen. De consumentenbestedingen leken echter op peil te blijven, wat de vrees dat de economie al in recessie was verder zou kunnen wegnemen. Lees verder

“We moeten een echte daling van de inflatie zien”, zegt Brian Overby, senior marktstrateeg bij Ally. “De winkelmarktruimte bevestigt, sinds de winst deze week naar buiten kwam, niet het feit dat de inflatie zijn hoogtepunt heeft bereikt.”

Snelgroeiende en technologieaandelen zoals Amazon.com Inc (AMZN.O) en Nvidia Corp (NVDA.O) daalden elk met bijna 2% toen de rente op Amerikaanse staatsobligaties steeg voor de tweede opeenvolgende sessie.

Negen van de 11 grote S&P 500-sectoren daalden tijdens de vroege handel, waarbij communicatiediensten (.SPLRCL) en consumentengoederen (.SPLRCD) de verliezen leidden.

Om 09:51 uur ET daalde de Dow Jones Industrial Average (.DJI) 194,64 punten of 0,57% tot 33.957,37, de S&P 500 (.SPX) daalde 34,07 punten of 0,79% tot 4.271,13 en de Nasdaq Composite (.IXIC) daalde met 152,85 punten, of 1,17%, tot 12.949,70.

De nadruk lag op de publicatie van notulen van de vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve in juli, die aanwijzingen zouden kunnen geven over de omvang van verdere renteverhogingen nadat beleidsmakers onvermurwbaar waren dat ze de rente zouden blijven verhogen totdat de inflatie onder controle is. Lees verder

Traders zien een bijna gelijke kans op een stijging van 50 basispunten en een stijging van 75 basispunten door de Fed in september. FEDWATCH

De S&P 500-benchmark heeft zich bijna 17% hersteld van zijn dieptepunt van medio juni, waarbij de laatste impuls kwam van de verwachting dat de inflatie een piek heeft bereikt na zachter dan verwachte gegevens eerder deze maand.

Sterker dan verwachte bedrijfswinsten hebben dit kwartaal ook bijgedragen aan een opleving van Amerikaanse aandelen, maar sommige beleggers wijzen op potentiële risico’s voor de winst die het momentum zouden kunnen ondermijnen. Lees verder

Woningverbeteringsketen Lowe’s Cos Inc (LOW.N) steeg 1,2% na een beter dan verwachte kwartaalwinst. Lees verder

Het aantal dalende uitgiften overtrof de avant-garde met een 6,27-tegen-1-ratio op de NYSE en een 3,91-op-1-ratio op de Nasdaq.

De S&P-index noteerde twee nieuwe hoogtepunten in 52 weken en 29 nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq 13 nieuwe hoogtepunten en 18 nieuwe dieptepunten noteerde.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Bansari Mayur Kamdar en Devik Jain in Bengaluru; Bewerking door Shounak Dasgupta

Onze normen: de Thomson Reuters Trust Principles.

Leave a Comment