Musk richt zich op advertentietechnologiebedrijven in Twitter-zaak over overnamedeal

De foto van Elon Musk, Twitter-logo’s en bankbiljetten van Amerikaanse dollars zijn te zien in deze illustratie, 10 augustus 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

18 aug (Reuters) – Miljardair ondernemer Elon Musk, die probeert weg te lopen van zijn deal om Twitter Inc (TWTR.N) over te nemen, is op zoek naar documenten van reclametechnologiebedrijven als onderdeel van zijn zoektocht om meer informatie te krijgen over bot en spam accounts op Twitter, volgens dossiers in een rechtbank in Delaware op donderdag.

Twitter heeft de CEO van Tesla aangeklaagd, die Twitter ervan beschuldigde informatie te verbergen over hoe het het percentage bots op de service berekent, omdat hij probeerde weg te lopen van de overeenkomst van $ 44 miljard. Een proef staat gepland voor 17 oktober. lees meer

De advocaten van Musk hebben zowel Integral Ad Science (IAS) (IAS.O) als DoubleVerify (DV.N) gedagvaard voor alle documenten of communicatie over hun betrokkenheid bij het beoordelen van accounts of deelname aan een audit van het gebruikersbestand van Twitter.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

IAS en DoubleVerify, beide gevestigd in New York, gebruiken technologie om onafhankelijk te verifiëren dat digitale advertenties door echte mensen worden bekeken. Adverteerders gebruiken de services om ervoor te zorgen dat de advertenties waarvoor ze betalen, worden gezien door potentiële klanten en niet door geautomatiseerde bots.

Twitter, IAS en DoubleVerify hebben niet onmiddellijk gereageerd op verzoeken om commentaar.

In reactie op een tweet van een gebruiker die zich afvroeg hoe Twitter zijn service controleert en ook linkte naar een Reuters-verhaal over Musk dat gericht was op de advertentiefirma’s, tweette Musk: “Dat zijn de vragen die Twitter al het mogelijke doet om te voorkomen dat ze worden beantwoord …”

In een tegenklacht eerder deze maand beweerde Musk dat Twitter’s te gelde dagelijkse actieve gebruikers 65 miljoen lager zijn dan wat het bedrijf heeft aangeprezen. Twitter heeft gezegd dat het bij zijn onthullingen blijft.

De statistiek meet gebruikers die inloggen op Twitter via de website of apps die advertenties kunnen weergeven of betaalde producten zoals abonnementen kunnen gebruiken, volgens Twitter-registraties.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Sheila Dang in Dallas; Bewerking door Leslie Adler en Deepa Babington

Onze normen: de Thomson Reuters Trust Principles.

Leave a Comment