Dungeons & Dragons krijgt een officieel virtueel tafelblad, mogelijk gemaakt door Unreal Engine

In de afgelopen jaren is software voor het spelen van tabletop roleplaying games op afstand populairder dan ooit geworden – om voor de hand liggende redenen. Niet tevreden met mensen die software van derden gebruiken, zoals Roll20, hebben Wizards Of The Coast vandaag aangekondigd dat ze hun eigen virtuele Dungeons & Dragons-tafelblad maken met Unreal Engine 5. Het ziet er behoorlijk swish uit.

Het virtuele tafelblad heet D&D Digital en werd vandaag aangekondigd als onderdeel van de Wizards Presents-stream. Je vindt het rond de 7m 20s-markering van deze video. Zoals gemeld door (RPS-zustersite) Dicebreaker, stelt het platform mensen in staat om 3D-omgevingen te creëren, deze te vullen met miniaturen en ze vervolgens te verplaatsen naarmate hun avontuur vordert.

De software biedt praktische hulpmiddelen om te helpen bij het spelen, inclusief in-software dobbelstenen, gezondheidsbalken en bewegende personages met behulp van een liniaal om afstand te meten. Er is ook een tilt-shift-effect op de in-software camera om het er allemaal passend uit te laten zien als een modelwereld waarmee je aan het sleutelen bent.

Als je geen zin hebt om de omgevingen samen te voegen met de meegeleverde prefabs, zeggen Wizards ook dat ze de software zullen bundelen met pre-build omgevingen en campagnes. Het idee is natuurlijk dat het zo toegankelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk moet zijn.

Wizards Of The Coast kondigde de virtuele tabletop-software aan tegelijk met de opvolger van D&D 5th Edition. Nee, het is geen 6e editie, maar “One D&D”, die het tabletop-systeem effectief zal behandelen als een live servicegame die constant evolueert in plaats van via incidentele grote releases. Je kunt ook meer lezen over One D&D op Dicebreaker.

Leave a Comment