Lincoln verving het stuur met een ‘schaakstukcontroller’ in zijn Model L100-concept

Monterey Car Week was dit jaar een broeinest van EV-debuten met onthullingen van Dodge, Acura, DeLorean en tal van andere autofabrikanten. Op donderdag onthulde Lincoln het Model L100, zijn futuristische uitstapje naar elektrische mobiliteit, geïnspireerd op de allereerste luxe sedan van het bedrijf, de Model L uit 1922.

Lincoln Model L 100 concept

Lincoln Motors

Net als zijn voorganger vóór de depressie vertoont het Model L100 een schokkende mate van weelde. “De volgende generatie batterijcel- en verpakkingstechnologieën”, lees de release van donderdag, zullen “game veranderende energiedichtheid” opleveren, terwijl het stuur zal worden vervangen door een “op juwelen geïnspireerde schaakstukcontroller die licht en diepte vangt door de voertuigbedieningen opnieuw te definiëren in de cabine.” Dat mooie juk zal niet veel worden gebruikt voor daadwerkelijke besturing, dankzij de theoretische autonome rijmogelijkheden van het voertuig die voor het navigeren zorgen.

Lincoln Model L 100 concept

Lincoln Motor Company

“Conceptvoertuigen stellen ons in staat om opnieuw te bedenken en te illustreren hoe nieuwe ervaringen tot leven kunnen komen met behulp van geavanceerde technologieën en geven onze ontwerpers meer creatieve vrijheid dan ooit tevoren”, zegt Anthony Lo, Chief Design Officer van Ford, in een verklaring. “Met het Model L100 waren we in staat om de grenzen te verleggen op manieren die ons Quiet Flight-merk-DNA ontwikkelen en de manier veranderen waarop we denken over Lincoln-ontwerpen van morgen.”

Lincoln Model L 100 concept

Lincoln Motor Company

Andere fantastische ontwerpdetails zijn onder meer diervrije interieurs met stoelen op de eerste rij die kunnen worden omgeklapt naar de achterpassagiers (goed dat de auto zelf rijdt), een digitale vloer en luifel die realistische geanimeerde scènes op de vloer en het plafond kunnen projecteren, een volledig lengte glazen scharnierend dak en omgekeerde scharnierende deuren die openen als een lelie.

Lincoln Model L 100 concept

Lincoln Motors

Het is nog niet bekend wanneer het productievoertuig, voortgekomen uit dit concept, zal arriveren. Helaas zullen veel van de hier gepresenteerde ideeën onvermijdelijk worden afgebroken, in de richting van Mercedes’ ontzagwekkende, Avatar-geïnspireerde kofferklepwigglers.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

Leave a Comment