Een derde van de Amerikanen kan in de schulden komen door sportuitgaven

Amerikanen zijn bereid veel geld uit te geven aan hun favoriete sportteams. Tickets voor Super Bowl LVI werden volgens TicketIQ bijvoorbeeld voor gemiddeld ongeveer $ 9.500 verkocht.

En dit najaar verwacht 33% van de Amerikanen schulden aan te gaan nadat ze hun favoriete teams hebben gespuugd.

Dat is volgens financiële dienstverlener LendingTree, die 1.578 Amerikanen ondervroeg hoeveel ze van plan zijn en bereid zijn om dit najaar aan sport uit te geven.

“Amerikanen houden, houden van, houden van hun sport, en we zijn niet bang om er geld aan uit te geven”, zegt Matt Schulz, hoofd kredietanalist van LendingTree, in het rapport.

Gemiddeld zijn sportfans van plan om $ 664 uit te geven. Het verschilt echter per leeftijd. Dit is het gemiddelde bedrag dat Amerikanen van plan zijn te besteden aan hun favoriete sportteams, per generatie:

  • Generatie Z (18 tot 25 jaar): $ 464
  • Millennials (leeftijden) 26 tot 41): $645
  • Generatie X (42 tot 56 jaar): $827
  • Babyboomers (van 57 tot 76 jaar): $641

Millennials zijn de generatie die het meest waarschijnlijk geld aan sport besteedt, met ongeveer 50% van plan om te besteden, vindt LendingTree. Ongeveer een kwart van hen zet zijn geld in voor live tickets.

Hoewel het leuk is, kunnen te veel uitspattingen leiden tot langetermijngevolgen. Ongeveer 42% van zowel Gen Z als millennials verwacht in de schulden te komen vanwege sportgerelateerde uitgaven, terwijl slechts 11% van de boomers dit verwacht.

En degenen die minder verdienen, hebben meer kans om schulden aan te gaan. Van de respondenten die minder dan $ 35.000 per jaar verdienen, verwacht 44% schulden uit sportuitgaven, terwijl slechts 28% van de zescijferige verdieners dezelfde angst heeft.

Slechts een klein aantal Amerikanen – 8% – is van plan deel te nemen aan sportweddenschappen en 7% zal geld uitgeven aan fantasieteams. De inzet kan echter hoog zijn: 33% van de respondenten die van plan zijn om te gokken, zegt meer dan $ 1.000 uit te geven.

Maar deze schuld is niet per se allemaal slecht. “Als je het verstandig en met mate doet, kunnen sportweddenschappen geweldig en leuk zijn”, zegt Schulz. “Fantasievoetbalcompetities, March Madness-beugels, Super Bowl-zwembaden en uitstapjes naar Vegas met familie en vrienden kunnen leuk en lucratief zijn – en herinneringen creëren die een leven lang meegaan.”

Schulden worden meestal als iets negatiefs beschouwd, maar Schulz zegt dat het soms oké kan zijn als het je een once-in-a-lifetime ervaring geeft.

Het is echter belangrijk om het niet te ver te laten gaan. Als u een creditcard gebruikt om sportgerelateerde uitgaven te betalen, probeer dan de kaart elke maand volledig af te betalen om te voorkomen dat u schulden aangaat en rente opbouwt.

Meld u nu aan: Word slimmer over uw geld en carrière met onze wekelijkse nieuwsbrief

Mis niet: 37-jarige selfmade miljonair: ga niet vroeg met pensioen voordat je aan deze 2 dingen hebt gedacht

Waarom ik $ 5.800 aan een Chanel-tas heb uitgegeven?

Leave a Comment