Tesla (TSLA) Q3 2022 leverings- en productieaantallen van voertuigen

Een Tesla Model Y te zien in een Tesla-winkel in het Westfield Culver City-winkelcentrum in Culver City, Californië, VS, op donderdag 14 april 2022.

Bing Guan | Bloomberg | Getty Images

Tesla-fabrikanten van elektrische voertuigen hebben zojuist de productie- en leveringsnummers voor het derde kwartaal voor 2022 gepubliceerd. Dit zijn de cijfers:

  • Totaal leveringen Q3 2022: 343.000
  • Totale productie Q3 2022: 365.000

Leveringen zijn de beste benadering van de door Tesla gerapporteerde verkopen, en ze voldeden niet aan de verwachtingen van 364.660 voertuigen van analisten, volgens schattingen samengesteld door Street Account, eigendom van FactSet.

Tesla zei ook in zijn rapport dat het bedrijf 19.935 . produceerde van zijn duurdere Model S- en X-voertuigen en 345.988 van zijn meer populaire Model 3- en Y-voertuigen tijdens Q3.

De totale productie steeg ten opzichte van het voorgaande kwartaal van 2022, toen Tesla zei dat het 258.580 voertuigen maakte.

Tijdens het kwartaal van vorig jaar meldde Tesla leveringen van 254.695 voertuigen en had het 237.823 auto’s geproduceerd, waaronder slechts 8.941 Model S- en X-voertuigen, respectievelijk de duurdere sedan en SUV van het bedrijf met vleugeldeuren.

In het derde kwartaal van 2022 kreeg Tesla te maken met stijgende grondstofprijzen, personeelsverloop (met het opmerkelijke vertrek van AI-leider Andrej Karpathy in juli) en groeipijnen in zijn nieuwe fabrieken in Duitsland en Texas.

Tesla heeft in het verleden zijn voertuigproductie- en leveringsnummers per regio niet bekendgemaakt.

In juli van dit jaar moest Tesla het grootste deel van zijn fabrieksproductie in Shanghai tijdelijk stopzetten om upgrades aan de fabriek door te voeren. Tegen de maand augustus waren de productie en leveringen van het bedrijf in China echter hersteld, volgens gegevens van de China Passenger Car Association.

In de VS ontsloeg Tesla aan het einde van het tweede kwartaal een volledig AI-kantoor en voerde andere personeelsbezuinigingen door. Musk heeft ook bepaald dat alle Tesla-medewerkers ten minste 40 uur per week op een Tesla-kantoor moeten werken, zelfs als ze eerder op afstand mochten werken.

Daarna werden sommige werknemers ontslagen en kozen anderen ervoor om ontslag te nemen, terwijl degenen die terugkeerden naar het kantoor overvolle omstandigheden aantroffen die aanhielden in het derde kwartaal, waardoor het moeilijk was om normaal werk gedaan te krijgen in sommige van de bedrijfsfaciliteiten, waaronder de eerste Amerikaanse autofabriek in Fremont, Californië, en batterijfabriek buiten Reno, Nevada.

In september vierden leidinggevenden tijdens een bijeenkomst met alle medewerkers van de Nevada Gigafactory nieuwe productierecords en prezen ze het harde werk van de medewerkers.

Zoals CNBC eerder meldde, zeiden Tesla-executives dat augustus een recordmaand was voor de Fremont-fabriek in termen van productie, en dat de relatief nieuwe fabriek van Tesla in Austin, Texas, een productiesnelheid van 1.000 auto’s per week had bereikt op een zeven day rolling basis, een veelbelovende mijlpaal.

Leave a Comment