Rick Scott over Trump zegt dat McConnell ‘doodswens’ heeft: ‘Ik keur geweld niet goed’

Sen. Rick Scott (Fla.), De voorzitter van de National Republican Senatorial Committee, zei zondag dat hij geweld niet goedkeurt in antwoord op een vraag over voormalig president Trump die zegt dat senaatsleider Mitch McConnell (R-Ky.) een ‘doodswens’.

“Ik keur geweld niet goed, en ik hoop dat niemand anders geweld goedkeurt”, vertelde Scott aan Dana Bash van CNN over “State of the Union” toen hem werd gevraagd naar de verklaring van Trump.

Trump ging vrijdag naar Truth Social om kritiek te uiten op de Republikeinse top van de Senaat voor het stemmen voor overheidsfinanciering die die dag zou opraken.

“Keurt McConnell al deze biljoenen dollars aan door Democraten gesponsorde rekeningen goed, zonder ook maar de geringste onderhandeling, omdat hij Donald J. Trump haat, en hij weet dat ik er sterk tegen ben, of doet hij het omdat hij gelooft in de valse en zeer destructieve Green New Deal, en is hij bereid het land met hem neer te halen?” Trump schreef op Truth Social.

“In ieder geval is geen van beide redenen onaanvaardbaar”, vervolgde hij. “Hij heeft een DOODWENS. Moet onmiddellijk hulp en advies zoeken bij zijn Chinese liefhebbende vrouw, Coco Chow!”

De post van Trump kwam nadat McConnell een doorlopende resolutie steunde om de regering tot midden december te financieren, om een ​​sluiting van de regering te voorkomen.

De relatie tussen McConnell en Trump is moeizaam geweest sinds de voormalige president in het Witte Huis was, maar Trump is de afgelopen weken zelfs zo ver gegaan dat hij suggereert dat McConnell niet langer als GOP-leider moet dienen terwijl hij de echtgenote van de Republikein uit Kentucky aanvalt in raciaal getinte verklaringen.

Terwijl Scott Trumps karakterisering van Elaine Chao, de vrouw van McConnell en… de voormalige minister van Transport, leek hij Trump te verdedigen als fiscaal conservatiever dan de Democraten, ondanks aanzienlijke uitgavenverhogingen onder de voormalige president waar de Republikeinen voor stemden.

“Wat de president zegt, is dat er de afgelopen twee jaar veel geld is uitgegeven”, zei Scott op CNN. ‘We moeten ervoor zorgen dat we niet blijven toegeven aan de Democraten. Het veroorzaakt een ongelooflijke inflatie en veroorzaakt steeds meer schulden.”

Bash drukte Scott op Trumps bijnaam voor Chao. Trump heeft Chao herhaaldelijk aangevallen, vaak verwijzend naar het Amerikaanse scheepvaartbedrijf van haar familie dat zaken doet in China en andere landen.

“Bijnamen zijn één ding, maar dit lijkt racistisch. Is dat goed?” vroeg Bash aan Scott.

“Het is nooit oké om racistisch te zijn”, antwoordde hij. “Ik vind dat je altijd moet oppassen. Als je in de publieke belangstelling staat, hoe je dingen zegt, wil je zeker weten dat je inclusief bent.”

Leave a Comment