Koning Charles, die een stap terug doet van zijn campagne, zal niet naar de klimaattop in Egypte gaan

LONDEN (Reuters) – De Britse koning Charles zal volgende maand niet aanwezig zijn op een klimaattop van wereldleiders in Egypte, zei een koninklijke bron zondag, terwijl de nieuwe monarch terugtreedt van zijn eerdere spraakmakende campagnefuncties.

Buckingham Palace vroeg regeringsadvies over de COP27-top van de Verenigde Naties en er werd unaniem besloten dat het niet juist zou zijn dat Charles persoonlijk op bezoek zou komen voor wat zijn eerste overzeese reis als soeverein zou zijn, aldus de bron.

Er was geen bevestiging dat Charles de vergadering zou bijwonen voordat hij vorige maand koning werd na de dood van zijn moeder, koningin Elizabeth, zei de bron.

Charles sprak tijdens de openingsceremonie van de COP26-top in Glasgow in 2021, die hij beschreef als een “laatste kans saloon” om de wereld te redden van klimaatverandering, nadat de koningin zich op doktersadvies had teruggetrokken.

De krant Sunday Times meldde dat Charles door de nieuwe premier Liz Truss was verteld niet naar Egypte te gaan, waardoor zijn plannen om een ​​toespraak op de conferentie te houden teniet werden gedaan.

De krant citeerde een bron in Downing Street die zei dat een recente ontmoeting tussen Charles en Truss hartelijk was geweest en dat er geen ruzie was geweest.

De nieuwe koning voerde campagne voor het milieu en andere zaken terwijl hij erfgenaam was, maar hij zei vorige maand dat het niet langer mogelijk zou zijn “zoveel van mijn tijd en energie te besteden aan de goede doelen en zaken waar ik zo veel om geef”.

Video: nieuwe koninklijke foto onthuld

(Rapportage door Michael Holden; Schrijven door William Schomberg; Redactie door Nick Macfie)

Leave a Comment